Voorbach Makelaardij, dé verkoopmakelaar van nu én morgen!

Waarom Funda essentieel is en blijft voor de verkoop van een woning

Ondanks het gemak voor zowel kopers als verkopers (al het Nederlandse woningaanbod beschikbaar op 1 portal) is de monopolie positie van Funda al jarenlang onderwerp van discussie. Waar eerder het debat woedde over het wel/niet toelaten van niet-NVM makelaars en de voorkeurspositie van NVM makelaars op het platform is inmiddels de discussie over de toegevoegde waarde van de online vastgoedreus los gebarsten.'
 
Na de start in 2001 is Funda uitgegroeid tot de nummer 1 woningportal van Nederland. Geschat wordt dat ca. 90% van de Nederlandse woningzoekers zijn of haar woningzoektocht op Funda start. Met daarbij ca. 36 miljoen bezoeken per jaar is Funda hét (online) verkoopkanaal van woningen in Nederland. Waar eerder het debat woedde over het wel/niet toelaten van niet-NVM makelaars en de voorkeurspositie van NVM makelaars op het platform, is inmiddels de discussie over de toegevoegde waarde van de online vastgoedreus los gebarsten.
 
Woningmarkt op stoom, Funda overbodig!
Met het aantrekken van de woningmarkt en de hoge omloopsnelheid van vastgoed (veel woningen verkopen immers al binnen een maand) omzeilen inmiddels een aantal consumenten en makelaars de verkoop via Funda. Via eigen netwerk (zoekerslijsten en Facebook) wordt de woning aangeboden aan belangstellenden. Regelmatig wordt hier al een koper gevonden, zeker in de overspannen stedelijke markten. Oa. via de LinkedIn discussie op de pagina van Geesje Rietveld (hoofdredactrice van makelaarsvakblad VastgoedActueel) blijkt ook dat vele makelaars op deze manier ‘voor de markt uit’ verkopen. Minder financiële en tijdsinvestering en toch een goede koper. De extra service richting zoekers – potentiële nieuwe klanten – is ook mooi meegenomen! Lijkt logisch, niet?
 
Op basis van onze ervaringen: absoluut niet! Een woning verkopen is immers niet de taak van een makelaar. De woning tegen een zo hoog mogelijk prijs met de beste voorwaarden verkopen in zo kort mogelijke tijd echter wel. Het belang van de opdrachtgever (= woningverkoper) staat hierin voorop. De verkoopformule is stokoud & simpel: meer marketing = meer (online) views = meer kijkers = meer potentiele kopers = meer biedingen = beste eindresultaat.
 
Het belang van Funda voor opdrachtgever en makelaar
Naar mijn mening is Funda hierin essentieel. Ga maar na: 70% van de inspanning bij woningverkoop bestaat uit marketing. Voor een relatief kleine investering (= opstartkosten zoals foto’s, video, teksten, aanmelding op Funda etc.) wordt de woning blootgesteld aan een gigantisch netwerk van potentiële kopers. In combinatie met social media marketing, e-mailmarketing & telemarketing naar zoekers, het verkoopbord, direct mailings en evnt. offline advertenties is de kans op een TOPopbrengst vele malen groter dan wanneer deze woning voor de markt uit wordt verkocht aan iemand uit een veel kleinere vijver aan geïnteresseerden.
 
Een veelgebruikt tegenargument zijn de opstartkosten om een woning in de verkoop te zetten. Wel,  een woning is geen tweedehands fiets die op Marktplaats wordt aangeboden. Voor een object van enkele honderdduizenden euro’s is een marketinginvestering van enkele honderden euro’s zeer acceptabel. Zeker tegen opzichte van de uiteindelijke meeropbrengst is deze investering eenvoudig & snel terugverdiend.
 
Conclusie? 
Zelfs in een overspannen markt is Funda essentieel in de marketingmix van de woningverkoop. Met het belang van de opdrachtgever voorop naar mijn mening zelfs onmisbaar voor het allerbeste verkoopresultaat!
 
----------------------------------------------
© 2017, Perrie Voorbach, eigenaar Voorbach Makelaardij. Dit artikel werd eerder gepubliceerd op oa. VastgoedActueel.nl en deScherpePen.nl.

Bel me
Bereken direct mijn woningwaarde +31 (0)33 258 55 84 +31 (0)6 222 192 40 info@voorbachmakelaardij.nl

Nieuws

en ontwikkelingen

Bekijk hier het laatste (woning)nieuws, blogs en marktinformatie van Voorbach Makelaardij!

Waarom Funda essentieel is en blijft voor de verkoop van een woning
Ondanks het gemak voor zowel kopers als verkopers (al het Nederlandse woningaanbod beschikbaar op 1 portal) is de monopolie positie van Funda al jarenlang onderwerp van discussie.
Lees verder
Nieuw makelaarskantoor maakt verschil online
Liefst 95 procent van de huizenkopers oriënteert zich online, terwijl ook gebleken is dat 70 procent van de woningverkoop bestaat uit ‘(online) marketing'. Reden voor Voorbach Makelaardij, dé nieuwe speler in Bunschoten-Spakenburg en Amersfoort om zich louter te specialiseren in woningverkoop en zich hierbij te richten op (online) marketing. Met succes!
Lees verder
Gemiddelde verkooptijd
19 Dagen
66 dagen gemiddeld
Gemiddelde opbrengst
1,3%
Hoger dan gemiddeld
Gemiddelde klantwaardering
9,2
Zeer tevreden klanten

We hebben ons huis in record tijd verkocht!

Ik zou deze makelaar aanbevelen. Top makelaar. Altijd te bereiken zelfs in de avond en in het weekend. Een marketingplan dat klonk als een klok. Dit is de makelaar die je moet hebben.
10,0
Gertjan Ruizendaal, Bunschoten-Spakenburg
Volg ons:
+31 (0)33 258 55 84 +31 (0)6 222 192 40 info@voorbachmakelaardij.nl