Vragen & antwoorden

Algemeen

Wanneer jij actief op zoek bent naar een woning, helpt Voorbach Makelaardij jou hier graag bij! Je kan jezelf hier inschrijven voor de woningzoekendenlijst. Ook jouw woonwensen kan je hier eenvoudig aangeven, waardoor wij op zoek kunnen naar jouw droomwoning! Daarnaast is al ons woningaanbod te vinden op onze website en onze Facebookpagina!
Ten eerste is het erg belangrijk om te weten wat jij maximaal kan/wil lenen. Hiervoor kan je een afspraak maken met onze hypotheekadviseur. Daarnaast kan je natuurlijk zelf al op zoek gaan naar jouw droomwoning. Ook bij de zoektocht naar een woning die bij jou past helpen wij graag mee!
Door belangenverstrengeling kan Voorbach Makelaardij niet de aankoopmakelaar zijn van haar eigen woningen. Hiervoor verwijzen wij jou graag naar een aankoopmakelaar waar wij positieve ervaringen mee hebben.
Bij het kopen en verkopen van woningen is Voorbach Makelaardij de ideale makelaar. Hieronder drie redenen om te kiezen voor Voorbach Makelaardij:

● Gespecialiseerd in online marketing: (Hogere opbrengst en snellere verkooptijd)
● Altijd bereikbaar (Doordeweeks van 08:00 tot 21:00, in het weekend van 08:00 tot 15:00)
● Gemiddelde klantbeoordeling van 9,4!
Jij bent zelf verantwoordelijk voor het kiezen van een notariskantoor. Hiervoor kan je het beste offertes opvragen bij verschillende kantoren, om daaruit jouw keuze te maken. Wij kunnen natuurlijk ook een kantoor aanbevelen!
De woning wordt niet altijd verkocht aan de hoogste bieder. Soms hebben de verkoper(s) goede redenen om de woning toch aan een andere bieder te verkopen.
Nadat jouw bod geaccepteerd is, kan het koopcontract opgesteld worden. Hiervoor hebben we jouw gegevens en ID nodig. Eerst zal er een conceptversie ter controle naar beide partijen verstuurd worden. Hierna zal het contract bij ons op kantoor getekend worden.

Wanneer jij een aankoopmakelaar hebt, zal jij dit samen met hem doen. Na de ondertekening van het contract gaan de drie wettelijke bedenkdagen en het eventuele financieringsvoorbehoud in. Het koopcontract sturen wij door naar jouw notaris.
De verkoop van een woning is pas definitief als de bedenktijd en eventuele ontbindende voorwaarden verlopen zijn.
Voor de overdracht van de sleutels vindt eerst de eindinspectie plaats. Hierna zal de overdracht van de sleutels op het notariskantoor plaatsvinden. Als deze is getekend, krijg jij de sleutels van je nieuwe huis!
Wij zetten de woning op ‘verkocht onder voorbehoud’ wanneer het voorlopig koopcontract getekend is.
Dit betekent dat een bod mondeling is geaccepteerd door de verkoper(s). Omdat hierbij het koopcontract nog niet is getekend, is de verkoop nog niet zwart op wit bevestigd.
De ‘bedenktijd’ zijn de drie dagen na het ondertekenen van het koopcontract, waarin de koper zich nog kan bedenken en de koop terug mag draaien.
Wanneer er heel veel kijkers een woning willen bezichtigen kiezen wij voor een inloopmoment. Tijdens een inloopmoment plannen wij de kijkers in, waardoor we de drukte kunnen verspreiden. Doordat een inloopmoment relatief rustig is, heb jij hier mooi de tijd om al jouw vragen aan ons te stellen.
Tijdens de eindinspectie wordt een lijst met belangrijke zaken nagelopen door de makelaar, koper(s) en eventueel verkoper(s). Hierdoor ben jij ervan verzekerd dat de woning wordt opgeleverd zoals afgesproken!
Het is voor de verkoper verplicht om de (aspirant)koper(s) zo goed als mogelijk in te lichten over de woning en alle bijbehorende rechten, plichten en gebreken. Het gaat hierbij om de staat en toestand van de woning.
Er wordt van de aspirant koper verwacht dat hij zorgvuldig en actief te werk gaat tijdens het onderzoeken van de woning. Hiervoor moet de aspirant koper bijvoorbeeld vragen stellen aan de makelaar, een bouwtechnische keuring aanvragen en alle dossierstukken grondig doornemen.
Eigen grond Bij eigen grond ben je zelf 100% eigenaar van de grond.

Erfpacht Bij erfpacht kan het zo zijn gemeente eigenaar is van de grond onder jouw woning of appartement. De erfpachtperiode kan met een einddatum of eeuwig zijn. Voor het gebruik van deze grond betaal je een vergoeding (canon). Deze wordt vaak vooruitbetaald voor een bepaalde periode of voor de hele duur afgekocht.
Na afloop van de vooruitbetaalde periode of het contract bepaalt de gemeente de nieuwe canon. Afgekocht erfpacht betekent niet dat het eigen grond is, wel is het vaak mogelijk om de erfpacht om te zetten naar eigen grond.
Tijdens de vrijblijvende waardebepaling komt onze makelaar (vrijblijvend) bij uw woning langs. Op deze manier kan de makelaar na het bekijken van de woning een (geschatte) marktwaarde afgeven.

Ook vertelt de makelaar jou tijdens dit bezoek alles over onze de werkwijze en verkoopstrategieën. Met onze (online)marketingstrategie behalen wij namelijk betere resultaten voor jouw woning dan de traditionele makelaars doen.
Waardebepaling Bij de waardebepaling wordt alleen de actuele marktwaarde van de woning bepaald. Maar deze kan niet gebruikt worden bij het afsluiten van een lening.

Taxatie Een taxatie is een officiële waardebepaling waarbij ook een uitvoerig rapport wordt opgemaakt. Deze kan onder andere gebruikt worden bij het afsluiten van een hypotheek.
NHG is een afkorting van Nationale Hypotheek Garantie. Hiermee ben je zeker van een verantwoorde en betaalbare hypotheek. Bovendien beperk je met NHG de financiële risico’s van een eigen koopwoning.
Wanneer je een bod uitbrengt kan je hierin allerlei voorwaarden meenemen. Het uitvoeren van een bouwtechnische keuring en het verkrijgen van een financiering zijn twee veelvoorkomende.

Nieuwste woningen

22

SEP
APPARTEMENT
De Klok 102, Rijnsburg

20

SEP
TUSSENWONING
Nieuwe Schans 38, Bunschoten-spakenburg

24

AUG
TUSSENWONING
Meerkoetweide 9, Baarn

17

AUG
VRIJSTAANDE WONING
Molenlaan 17, Pingjum

05

AUG
APPARTEMENT
Molenstraat 69, Roosendaal

03

AUG
TUSSENWONING
Verdistraat 36, Bunschoten-spakenburg

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek!

Wilt u ook uw huis tot 3 keer sneller en met een gemiddeld 1,3 % hogere opbrengst verkopen bij misschien wel de modernste en meest servicegerichte makelaar van ons land? Of wilt u meer weten over DuoKoop of de mogelijkheden om uw woning aan ons te verkopen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek!

+31 (0)33 258 55 84